Krowa na deptaku pod ostrzałem czyli recenzja łaciatej ;)

Krowa na deptaku to już kultowe miejsce na mapie szczecińskiej gastronomi pod względem burgerowni.        Miejsce ma swoją renomę i klientele na które reaguje bardzo szybko co widać po promocjach i cenach.

Miejsce2014-05-09 20.10.33

Krowa znajduje się na deptaku Bogusława czyli najbardziej znanym pod względem gastronomicznym punkcie Szczecina choć jej wystrój na tle innych knajp wygląda blado wręcz bardzo konserwatywnie.

Nie ma tu parasolek na zewnątrz wiec pozostaje nam zjeść w środku albo na wynos.

Lokal2014-06-02_18h04_23

W środku panuje jasna przyjemna atmosfera , co najważniejsze kolory są jasne i pogodne co nie jest normalnością w wielu szczecińskich lokalach. Ciekawie wygląda miejsce przyjomwania zamówień ponieważ lada jest obita kawałka drewna , a dokładnie krążkami co sprawie efekt poukładanych jeden na drugim 😉2014-05-09 19.52.07

Do wyboru mamy dwa rodzaj siedzeń – barowe czyli wysokie krzesła przy stołach lub normalne krzesła przy stolikach znajdujące się w dalszej cześci lokalu. Lokalu nie jest za duży , tak na oko ok 60 m ,ale pomieści przynajmniej 15 max 20 osób( lecz nie liczyłem). Normą stosowaną w szczecińskich burgerowniach jest tablica kredowa na ścianie robiąca za menu. Jednak w odróżnieniu od bar bórger są one dwie. Jedna małą cienka na wprost wejścia obrazująca ceny danych burgerów oraz druga duża opisująca co znajdziemy dokładnie w danym mięsnym burgerze.

Burgery i oferta2014-05-09 20.04.11

Do wyboru do koloru ale pokolei Panowie i Panie

Podstawową wersją jest krowa za 10,90 czyli podstawowy burger ale nie najtańsza oferta lokalu

Krowa z kozią bródką jest jednym z ciekawszych burgerów ,choć osobiście za serem kozim nie przepadam to sama inicjatywa jest godna pochwały.

Jeżeli natomiast boicie się krów i jecie tylko kurczaki to dla was jest krowa w kurniku za 13 zł czyli grilowana pierś z kurczaka z sałatą ,szpinakiem ,pomidorami i roszpunką

Krowa na deptaku nie zapomina owszem o osobach dla których miesa jest bee i oferuje krowę polną czyli burgera w wegetariańskie wersji za 12 zł

Ciekawą opcją jest forma śniadaniowa czyli  omlet z dwóch jaj ,pomidory ,bekon ,rukola za 6,90

Dla bardzo głodnych powstała bycza krowa czyli 4 kotlety z dodatkami za 45 zł. Cena przeraża no ale porcja też niezwykła

Co ciekawe jeżeli zjecie takiego burgera ponizęj 2,4 min to dostajecie go za free, oczywiscie zamiar trzeba zgłosić wcześniej

Napoje

2014-05-09 19.51.03

Cluba Mate, Yerbarte czy Fritz Kola to jedne z dostępnych napoi w krowie na deptaku. Ich różnorodności i nietypowość zaskakuje tak że chciało by się spróbować wszystkich. Jednak boli trochę ich cena gdzie za 250 mln trzeba często zapłacić aż 9 zł no ale czego się nie robi dla nowości.

Za droga trochę dla mnie jest herbata i woda ,szczególne że w pozycji śniadaniowej jest dla mnie osobiście nie odłącznym jej elementem.

W lokalu serwowane są piwa

Butelkowe jak zwierzyniec, Lwówek malinowy oraz ukraińskie jasne i ciemne w cenach 8,8,5 i 8

no i te z kija jak choćby Irish za 9 zł za duży kubek oraz  Rześkie za 7 zł

Co do piw to ceny są myślę że są do akceptowanie szczególnie że dostajemy coś innego niż u konkurencji

Dodatki

Frytki 5/9 zł

kotlet 8 zł

ser 3 zł

Tak patrząc na dodatki i liczą zauważyłem że zamiast krowy byczej gdzie cena wynosi 45 zł lepiej wziąć normalną i 3 burgery 10,90 + 24= 34,90 zamiast 45 zł.

Tak samo zamiast brać 2 burgery po 10,9 lepiej jeden + kotlet i mamy 18,90 zamiast 21,80 różnica mała ale nieraz nie chce się nieść dwóćh naraz to dostaniemy w jednym 😉

Mozę zrobią bliźniaczą krowę  z 2 kotletami ?

Moje zamówienie

2014-05-09 19.51.30

Ja wziąłem krowę + Fritz Cole i zapłaciłem 19,90. Jak usłyszałem rachunek myślałem że pani się pomyliła i źle naliczyła jednak zobaczywszy cenę Fritz Koli zrozumiałem że wszystko gra.

Co do burgera

Bułka jest robiona przez jedną z okolicznych piekarni i nie zajeżdża tanią burgerową z biedronki której  nie da sie jeść. Jest maślana prze co uzupełnia smak burgera i dodaje mu tej idealności.

Burger sam jest soczysty i dobrze doprawiony oraz zmielony. Nie odczuwałem kawałków mięsa a sam smak był wyrazisty a nie mdły.

Sos dobry choć prosze o podawanie burgera wraz z apierkiem bo cały sie ubabrałem w tym burgerze.

Reszta ok

Cena fajna choć nie wiem czy nie lepsza by byłą równa dycha

Co do Fritz Koli nie wiedziałęm czego mam się spodziewać.

Napój podany jest w dość fajnej butelce mającej 250 mln w cenie 9 zł

Co sie okazało Fritz Kola to pomieszanie energetyka z colą choć smakuje lepiej niż nasze tigery i inne tego typu wynalazki choć cena jest troche zaporowa.

Co mnie urzekło

2014-06-02_18h02_04

Po pierwsze widzimy jak na naszych oczach jest robiony burger i wiemy że nie jest odgrzewany w mikrofali tylko lepiony z mięsa w pojemniku. Po drugei kucharz robi to w rękawiczka a nie łapami na szczeście co podkreśla profesjonalizm lokalu

Drugą rzeczą są pałąki które służą do rozróżniania zamówień z numerkami

Po trzecie program lojalnościowy jak na zdjęciu

Podsumowując

Polecam wszystkim Krowę na Deptaku jako jeden z lepszych lokali w Szczecinę. Burgery są smaczne i w przystępnych cenach jak na warunki regionalne.

Co do napoi mamy różnorodność zarazem piwa jak i samych choć mogli by pozmieniać ceny nie których w zestawach np.

Na pochwałę zasługują konkursy jak jedzenie burgera na czas oraz przemyślana obłśuga klienta.Lokal warty odwiedzenia.

Małe sprostowanie – lokal ma już parasole i to nie byle jakie a z własnym logiem. Co ciekawe ogród jest zrobiony z palet co nie jest może innowacyjne ale kolor farby powoduje że odróżnia się w śród innych lokali

Gorąca poleca a moja ocena to dobre 4,5 😉

Cennik macie tutaj: klikać

Podobał się wpis? Polub nas na facebooku lub daj like 😉

admin

Udostępnij
Opublikowane przez
admin

Skomentuj post

Audiobooki: plusy i minusy

Audiobooki: plusy i minusy

Audiobooki to stosunkowo nowa forma na polskim rynku wydawniczym i jeszcze bardzo mało rozpowszechniona ze względu na dość wysokie koszty…

1 miesiąc dawno
Recenzja Audiobooka Parkingi. Ty też możesz zostać rentierem.Łukasz Tomys

Recenzja Audiobooka Parkingi. Ty też możesz zostać rentierem.Łukasz Tomys

Wybierając tą pozycje kierowałem się głównie nazwą która mnie zaciekawiła. Mamy w obecnym czasie wiele podcastów dotyczących inwestowania w mieszkania…

1 miesiąc dawno
Mit motywacji Jeff Haden -Recenzja Audiobooka

Mit motywacji Jeff Haden -Recenzja Audiobooka

Motywacja jest bardzo ważną rzeczą w kwestii każdego człowieka. Wraz z rozwojem branży rozwoju osobistego i pojawieniem się dużej ilości…

2 miesiące dawno
Gdańsk Główny- Jarmark Bożonarodzeniowy 2019

Gdańsk Główny- Jarmark Bożonarodzeniowy 2019

Na zachodzie Europy a szczególnie u naszych zachodnich sąsiadów jarmarki bożonarodzeniowe są swego rodzaju tradycją jak i czymś wpisanych w…

2 miesiące dawno
Wpływ dostawy na cenę książki

Wpływ dostawy na cenę książki

Kupujesz książki w różnych promocjach? A zastanawiasz się ilekroć przepłacasz za nie kupując jeden egzemplarz zamiast iść do zwykłej księgarni…

3 miesiące dawno
Gdzie tanio kupować książki

Gdzie tanio kupować książki

Jeżeli zaczynasz swoją przygodę z czytaniem lub jesteś przyzwyczajony do tradycyjny form kupowania książek muszę Cię zmartwić. Najprawdopodobniej przepłacasz na…

3 miesiące dawno